Daft Punk

Den siste gruppen vi skal se på er en gruppe som sannsynligvis alle har hørt om, spesielt de som er musikkinteresserte. Daft Punk er gruppen og de er kanskje noen av de kuleste to mennene på denne jorden. Guy-Manuel de Homem-Christon og Thomas Bangalter utgjør denne duoen og de er en av de mest suksessfulle musikantene noensinne, spesielt innen elektronisk musikk. Det gjelder både salg, men også hva folk mener om dem. De lager rett og slett svært god musikk, som bortimot alle liker lyden av.

Det at de kler seg i hjelmer og har svært ikoniske kostymer hjelper deres profil og «legende». Fordi du kjenner dem igjen umiddelbart, og det er noe spesielt som de har klart å oppnå. De har vært til stede ganske lenge nå, i titalls år, og de har fått æren av introdusere denne typen av musikk til Frankrike. Etter dem så har vi jo fått flere høyprofilerte artister fra Frankrike, men disse to var en av de første, om ikke de absolutt første.

De har ikke bare holdt seg innenfor sin egen sjanger, men har også jobbet med andre verdensberømte artister, som Kanye West og The Weeknd for å nevne noen få. Det som faktisk er ganske interessant er å tenke på at det er ikke nødvendigvis Daft Punk som er beæret i dette samarbeidet, eller «heldige» om du vil. Det er like prestisjefylt for Kanye West å samarbeide med Daft Punk, som det er for Daft Punk å samarbeide med Kanye West, så det sier litt om deres generelle status i musikkindustrien. De har også begynt å involvere seg i andre underholdningsbransjer, og de lager faktisk også filmer nå, så kanskje det er verdt en titt!

Vi ønsket å sette fokus på artistene her, fordi vi føler at ofte så blir elektronisk musikk satt i en slags stereotype, og sannheten er jo naturligvis at det er så mye variasjon i sjangeren at det er verdt å vite hvem de største artistene er. Kanskje du blir nysgjerrig å høre på noen av låtene deres, og kanskje du begynner å utforske elektronisk musikk enda mer. Vi håper i det minste at du gjør det, fordi det hadde vært svært gøy om du hadde fått litt inspirasjon til å høre på disse geniene av artister.

corporate-x