Trans-Europe Express

Det sist albumet vi skal se på er et album som kommer fra en gruppe som vi allerede har tatt en titt på tidligere her på Technolife, og det er Kraftwerk, og albumet er Trans-Europe Express som kom ut i 1977. Det blir ofte ansett som en av de beste albumene i elektronisk musikk, og det er mye takket være stilen som Kraftwerk har, og som jeg skrev om tidligere hvor karakteristisk den er. Trans-Europe Express er bokstavelig talt en hyllest til transeuropeisk reise.

Og albumet er fylt med karakteristiske lyder og melodier, som oftest spesielt minimalistisk og hypnotisk. Det er verdt å høre på, det at albumet er gammelt betyr ingenting. Flere av de beste albumene i historien, uansett sjanger, er gamle. Sanger som «Europe Endless» og «The Hall of Mirrors» er sanger som du kunne hørt i dag, og blitt produsert av nyere artister. Kraftwerk var ganske moderne sånn sett i hva de laget. Spesielt i det at de brukte lyder som blir nå ofte brukt i spill og science fiction filmer, og de har vært en inspirasjon for mange nyere musikkartister.

Trans-Europe Express er et album som i seg selv er en hyllest til Europa, og det at det kommer fra et tysk band, eller gruppe, sier sitt. Spesielt siden Tyskland i lang tid har vært det dominerende landet i Europa. Men mer musikkorientert så har Europa også vært det viktigste stedet for ny musikk, og innovasjon, og det er derfor også denne hyllesten tok plass.

Vi håper at du har lest igjennom alt vi har hatt å tilby, og vi håper du ikke har blitt skuffet, fordi det er etter vår mening svært interessant å kunne noe om et ganske uvanlig tema. Kom du deg frem helt til slutten så kan du mye mer om musikk generelt, og det er aldri galt vil vi tørre å påstå!

corporate-x