Verktøyene som motiverer til en sen arbeidsøkt!

Har du noen gang hatt prosjekter på gang, enten på jobb eller hjemme, som krever mye av deg både psykisk og fysisk? Det kan være alt fra malerprosjekt ute eller inne som må gjøres ferdig på kort tid, en kjøkkenoppussing som har tatt lengre tid enn planlagt, eller en hobbybil som du mekker på og vil ha ferdig til 1. mai veteranbil-paraden.

Uansett hvilket prosjekt du har som må gjøres ferdig i de sene timer, så har disse prosjektene noe til felles: De krever motivasjon for å gjennomføres, særlig etter en lang arbeidsdag!

Ved å gjøre riktige forberedelser, og bruke enkle verktøy som musikk og riktig arbeidslys, blir jobben mye enklere å gjennomføre.

Forbered jobben godt

Når du har funnet fram arbeidstøy og verktøyene jobben krever, kan du sette opp arbeidslys slik at du ser godt når du skal sette i gang. Særlig prosjekter som foregår utendørs i tussmørket eller i vinterhalvåret, krever godt arbeidslys for å kunne gjennomføres.

Arbeid som foregår innendørs kan også kreve ekstra arbeidslys, spesielt når disse prosjektene krever stor nøyaktighet. Ekstra lys er for eksempel veldig viktig når man skal pusse opp kjøkken eller arbeide med en bilmotor.

Arbeidslys er viktig for at arbeidet kan utføres, men påvirker også arbeidsmiljøet for deg og de rundt deg. I tillegg til arbeidslys innendørs og utendørs, er arbeidslys viktig også på andre måter. Har du tenkt på at ekstra lys på bilen din til og fra arbeidsplasser, særlig byggeplasser, kan utgjøre en stor forskjell på sikt og dermed din sikkerhet til og fra jobb?

Musikk gir motivasjon, uansett!

Studier viser at musikk er et av verktøyene som kan brukes når man trener, fordi det motiverer en til å komme i gang og til å yte mer enn man ville gjort uten musikk. Musikk kan faktisk påvirke humør og motvirker utmattelse. Det samme gjelder prosjekter hjemme eller på jobb. Sett på den riktige spillelisten, og sjansene er større for at du også kjenner arbeidslysten komme snikende.

Hvis du er fan av elektronisk musikk for eksempel, bør du finne fram en spilleliste med noen av favorittene dine for å komme i bedre humør. Dersom prosjektet ditt ikke krever full konsentrasjon, kan du gjerne ha musikken i bakgrunnen mens du jobber også!

Musikk og lys stemning

Det er vel kjent at musikk og lys arbeider sammen for å skape stemning. Dette er brukt som virkemiddel i blant annet reklamer, tv-serier og filmer. Du kan også bruke disse verktøyene for å skape rett stemning for at du skal holde ut med dine arbeidsprosjekter, enten det er hjemme eller på jobb. Sett på arbeidslampen og favorittlisten med elektronisk musikk, og gjør deg klar til å få jobben gjort!

corporate-x