Orbital 2

Det neste albumet vi skal ta en titt på heter Orbital 2 av gruppen Orbital. Albumet ble gitt ut i 1993, og denne gruppen var en av de første som begynte å blande elektronisk musikk med rock. Så du fikk en blanding av rock og techno, som i senere år har blitt ganske populær. På Orbital 2 så kombinerte de to brødrene Paul og Phil Hartnoll den tradisjonelle lyden fra elektronisk musikk med gitar og keyboard, i tillegg til andre elementer som var typiske til rock.

Det er jo en ganske interessant kombinasjon som mange setter pris på. Det å mikse to ulike sjangere er noe som folk generelt sett liker, spesielt om det er vellykket, fordi det kommer med noe nytt. Det er derfor du hører for eksempel sopranoer synge i klassiske hip hop sanger, fordi det ofte fungerer. Eller så gjørartistene det mulig at det fungerer.

Det at Orbital 2 klarte å få til den overgangen er blitt sett på som ganske viktig i videreutviklingen av elektronisk musikk og det er derfor du har låter som «Starboy» i dag. Så det er mye å takke gruppen Orbital for. Man må tørre for å lykkes.

corporate-x