Homogenic

Det neste albumet vi skal dekke har vi valgt på grunn av artistens nasjonalitet. Homogenic som ble utgitt i 1997 er utgitt av islendingen Björk, og siden hun er fra Norden, så tenkte vi at vi kunne gi litt oppmerksomhet til en av «våre» også. Men Björk fortjener å komme på en slik liste på grunn av hennes musikk og Homogenic er en svært interessant plate. Det hun gjorde var å forandret på den mekaniserte lyden fra tidligere artister og ga det en varme.

Det var fortsatt spor av det gamle i sangene, men de ble fylt opp til en mykere variant. Det er en veldig interessant blanding, og som føles veldig når du hører på det. Det er jo det vi vil, føle noe, og det klarte hun definitivt med Homogenic. Det er langt mer følsomt album enn mange andre i sjangeren, noe som egentlig er greit, fordi den samme lyden kan bli litt for mye noen ganger.

Det at hun er litt norsk skader jo ikke for vår del akkurat. Men hun er av de største artistene i verden, spesielt på tiden da dette albumet kom ut, og velfortjent var det også.

corporate-x