I Norge

Det som er så gøy og som gjør akkurat dette enda mer morro for oss er at i Norge så har vi hatt stor internasjonal suksess innen elektronisk musikk. Spesielt i de siste fem årene cirka. Vi har fått frem flere artister som har blitt verdensstjerner i denne sjangeren, og det er faktisk veldig gøy. Det gjør at vi får en viss stolthet i å følge med på elektronisk musikk.

Med artister som Kygo, Alan Walker og Röyksopp så kan vi jo faktisk påstå med rettferdighet at vi er i verdenstoppen i denne sjangere. Noe som vi synes er veldig gøy. Til og med tidligere så hadde vi A-ha som også dominerte musikkindustrien med sine lyder. Det er ikke så mye som er veldig «norsk» med lydene deres, og spesielt Kygo bruker mange lyder som kan relateres til mer tropiske strøk, men bare det at de har så stor suksess betyr faktisk ganske mye.

Den største effekten det har er at norske artister generelt, uansett sjanger, får mer oppmerksomhet og respekt på grunn av hva disse artistene har oppnådd. Det at de er så unge også hjelper siden man kan vente mye av dem i fremtiden også. Men de må utvikle seg hele tiden, og igjen, Kygo er skyldig i det, siden han stort sett, etter gjennombruddet, har brukt veldig lik lyd hele tiden, noe som har gjort at mange føler han har blitt litt «kjedelig». Og det er synd, fordi han har talentet, så han må bare pushe seg selv videre, så han kan beholde sin status i musikkbransjen, fordi det er ikke til å nekte på; Det er utrolig gøy med slike norske artister ute i verden.

corporate-x