David Mancuso

Den neste artisten vi skal se på er ikke så kjent for hans tekniske evner eller hvor bra sanger han hadde. Nei, David Mancuso er kanskje en av de viktigste menneskene i utviklingen av DJ-musikk av en helt annen grunn. Mancuso var den første artisten som hadde fester som du kunne komme til «kun ved invitasjon». Så hans fester var eksklusive greier, og på The Loft i New York var stedet hvor denne utviklingen fant sted. Han gjorde dette allerede i 1970, og tidligere spilte han sanger for vennene sine.

Men de ble så populære at han måtte begrense dem på en eller annen måte, så denne utviklingen eller innovasjonen tok sted. Så han er personen bak private fester og et større fokus på musikken, i stedet for å forsøke å kommersialisere hele greia, noe i hvert fall vi setter svært stor pris på. Han utviklet en slags eksklusivitet og intimitet som passer elektronisk musikk svært bra.

Så selv om han var en dyktig musiker, så er dette muligens det største bidraget hans, og det bør ikke undervurderes, fordi det handler ikke om bare elektronisk musikk, men om musikk generelt, så Mancuso er en viktig person.

corporate-x