Største artister – The Prodigy

Her på de neste sidene så skal vi se på de største og viktigste artistene innen elektronisk musikk. Grunnen til at vi ønsker å gjøre det er fordi mange ikke kjenner til dem, spesielt til de som har kommet tidligere, og som i stor grad har ansvaret for hvordan denne sjangeren ser ut i dag. Så her kommer til å lese om tyskere og revolusjonerende DJ-er, og kanskje andre artister som du har hørt om. Det er flere navn som du sikkert kommer til å kjenne igjen, spesielt om du har allerede vært interessert i sjangeren tidligere.

Så de første vi skal se litt på er kanskje også en av de mer kjente; The Prodigy, som er en gruppe laget av Liam Howlett i 1990 i England. The Prodigy er en av de mest selgende gruppene i historien, spesielt innen denne sjangeren, og de har solgt over 16 millioner album over hele verden. Noe som du ikke behøver meg til å forstå at er svært mye. Deres suksess har mye med å gjøre at de ikke har en enkelt stil og ikke tilhører en sjanger, de går fra hardcore og rave tidlig på 90-tallet, til alternativ rock og punk senere.

Denne allsidigheten er bare bra, siden de også fikk inn tilhengere som generelt ikke likte elektronisk musikk, men som likte The Prodigy. Og som en forlengelse av det begynte å oppdage annen musikk innen sjangeren. Det er ingen tvil om at man behøver folk som får gjennombrudd i mainstream for å få oppmerksomhet.

corporate-x