Techno og trance

Her skal vi se på to sjangre som i stor grad har definert elektronisk musikk. For det er ingen tvil om at når du spør noen om hva de tror lyd fra en pc er, når det kommer til musikk, så sier de aller fleste techno eller trance. Og siden nettsiden vår heter Technolife så er det bare naturlig for oss at vi snakker litt om disse to.

Trance er en sjanger som kom fra ravemiljøet i Storbritannnia på 80-tallet og som ble videreutviklet i Tyskland i tiåret etter. Trance er litt mer melodisk enn techno, og om du hører på det så hører du forskjellen raskt. Det er en litt mer hypnotisk stil og lyd og hvor du skal liksom «føle» noe, spesielt når toppene i låtene kommer. Grunnen til at den har fått navnet trance er jo også fordi selve ordet trance er forbundet med hypnotisering og det er jo liksom det til en viss grad man ønsker å få frem.

Sannsynligvis så har du hørt en trancelåt hvor du har en kvinnelig stemme i bakgrunnen, som ikke synger hele tiden, men som har en vokaliserende tilstedeværelse. Det er en ganske interessant lyd, og det er ikke rart at så mange setter pris på det. Denne blandingen av elektronisk musikk og et forsøk på å spille på følelser har vært ganske suksessfull.

Techno er da til en viss grad motsatsen til trance, fordi techno har en lyd som fokuserer mer på dance og party. Den har en mer aggressiv rytme som er ment til å få folk i humør til å feste. Techno startet faktisk i Detroit i USA på 80-tallet. Techno var spesielt populært for rundt ti år siden, da det kom flere store artister på samme tid, som kom med album som folk generelt likte veldig godt. Det som er feilaktig er å definere all elektronisk musikk som techno, fordi det stemmer rett og slett ikke, noe du kan lese om på Technolife.

Man bruker jo mye av de samme instrumentene, men på en annen måte, slik at man også får en helt annen lyd. Og selv om det er likheter mellom techno og trance så er det også forskjeller, selv om de jo også har hatt innflytelser på hverandre.

corporate-x