Tepper virker dempende i musikkstudioet

Når du skal innrede rommet du lager tekno-musikken, så lønner det seg å gjøre det ut fra rommets beste. Du kan for eksempel unngå unødvendig romklang og ekko med gangteppe.

Avhenger av materiale og tykkelse i teppet

For å unngå noe av den plagsomme romklangen eller støyet er å innrede med tepper, som for eksempel gangteppe. En gangteppe kan brukes i rommet du produserer tekno musikk for bedre akustikk og tydelige soner. Når det kommer til hvor mye lyd tepper kan absorbere så avhenger det av type materiale og tykkelse i teppet. Et tykkere teppe vil absorbere mer enn et tynnere teppe. Baksidematerialet i teppet kan også forbedre lydkvaliteten på en positiv måte. Du kan for eksempel bruke et teppeunderlag. Sisialteppe er laget av hundre prosent naturlige materialer, som produseres av fibrene til agaveplantene. Disse teppene er slitesterke og har dermed lengre levetid. Sisalteppene veves for hånd med sin naturlige farge, som har mye sjarm i seg til bruk i et studio. Jutetepper er av juteplanten som gir grove og stivere materialer. Ved vevingen så tilsettes det planteoljer for å myke opp fibrene på juten. Teppet har robuste egenskaper, som betyr at den tåler at noe tungt står på dem. Det kan være en sofa i studioet eller en hylle med effektpedaler. En ekstra fordel med tepper av jula er at de kan brukes utendørs også, i tilfelle du trenger innredning til en scene. Det finnes så mye å velge mellom når det kommer til tepper, men er viktig å ikke glemme dens funksjon i for eksempel studioet. Den er ment for å dempe på best mulig vis. Når det kommer til design så har du så mye å gå på, med for eksempel orientalske tepper. Det kan også være persiske tepper som kan være spunnet med ull.

Vedlikehold av tepper i studio

Selv om du er en dreven musiker, så må du ikke glemme ut å vedlikeholde studioet. Det er også snakk om vedlikehold av tepper hvor støvet samler seg. Som en musiker drikker du nok flere kopper kaffe til dagen, noe som sikkert har resultert i søl på gulvteppene dine. Du bør også tenke på hvor i rommet det er mest trafikkert, noe som betyr at dette blir stedet du har et teppe med slitesterkt materiale som oftest brukes i gangtepper. Alle tepper skal kunne støvsuges, noe du bør gjøre en gang i uka. Da får du fjernet partikler og smuss som kan trenge seg ned i teppet. Det vil du nødig la skje da dette kan ødelegge teppet ditt. Får du flekker på teppet så kan det fjernes med en fuktig og loft klut. De aller fleste materialene kan impregneres. Da vil teppene dine få ekstra beskyttelse og det sørger for at tepper forblir brukbar over tid. Ta gjerne med ut teppene dine for banking innimellom, da fjerner du støvpartikler som har klart å sette seg mellom fibrene. Det er ikke bare bare å være en tekno musiker. Du må tenke på akustikk og vedlikeholdet av det.

corporate-x