Hvilket program skal du velge til musikkproduksjon?

Hvis du skal begynne å produsere elektronisk musikk trenger du programvare. Det finnes mange forskjellige på markedet til ulik pris og som passer til ulike erfaringsnivå. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på noen av de mest kjente programmene for musikkproduksjon.

Skolert eller selvlært?

Selv om du ikke har en bachelorgrad fra en musikkteknisk linje som Matomahar, kan du likevel bli musikkprodusent. Mange kjente produsenter innen EDM og elektronika er nemlig helt selvlærte.

De mest fire mest populære musikkprogrammene

  • Logic Pro. Er du en Macbruker? Da er Logic Pro den beste løsningen for deg. Med dette programmet får du alt du trenger for å produsere elektronisk musikk, til en billig penge. Logic har absolutt alt du trenger, og er et svært avansert program.
  • Ableton Live. Dersom du allerede har musikkerfaring og ofte står på scenen er Ableton Live noe for deg. I følge Wikipedia er dette en loopbasert såkalt sequencer, som passer til både Mac og Windows-maskiner. Dette programmet ble utviklet med tanke på liveopptredener, selv om du også kan gjøre tradisjonelle studioopptak og produsere musikk. Programmet kommer i flere versjoner, slik at du kan begynne enkelt og bygge ut etter hvert.
  • Cubase. Dette musikkprogrammet retter seg faktisk spesielt til nybegynnere. På hjemmesiden henvender de seg til deg som har en drøm om å lage musikk med et profesjonelt lydbilde. Men misforstå oss rett, dette er et avansert, profesjonelt program som også brukes av proffene. Cubase har mange videoer på nettsiden sin som lærer deg hvordan programmet fungerer. Det kommer godt med for alle nybegynnere!
  • FL Studios. Dette programmet var kjent som Fruity Loops på begynnelsen av 2000-tallet og er fremdeles svært populært. Særlig er det en favoritt hos hobbymusikere, da oppsettet er svært brukervennlig. FL Studios er også blant de rimeligste, gode programmene.

Gjør research

Dette var en kjapp oppsummering av de mest kjente musikkprogrammene. Vi oppfordrer deg til å gjøre grundig research før du tar et valg.

corporate-x