Kraftwerk

Når det kommer til ulike artister innen denne sjangeren så har vi jo allerede sett på noen få, og det finnes naturligvis langt flere som vi kanskje kunne og burde rette oppmerksomhet mot. Men vi håper og tror at du har forståelse for at dette er umulig og at det er best vi konsentrerer oss om noen få, slik at de av dere som ikke kan så mye om dette vet hvem som er de største. Det er jo tross alt det mange ønsker å vite. Hvem er best, og hvem er størst?

Og nå som er vi er i gang med en slik liste så må vi nevne en tysk gruppe, Kraftwerk. De har vært svært innflytelsesrike i hvordan moderne elektronisk musikk har utviklet seg. De har en ganske «kul» stil, og du kjenner den raskt igjen, med drivende rytmer som repeteres, og som har fengende melodier. Dette er jo noe som kjennetegner Kraftwerk, og har du hørt deres musikk tidligere, så er det en god sjanse for at du kjenner den igjen neste gang du hører den. Og om en gruppe har lykkes med det, å få sin egen «lyd» så har de allerede der lykkes med svært mye.

Men Kraftwerk er en gruppe som forsøker å være minimalistiske i deres lyd, samtidig som at de bruker endel klassisk vestlig melodi. Det er svært lite synging, og det som er av vokaler er generelt gjort gjennom et program på pc. Det er jo ikke noe uvanlig i akkurat det kan man si. Det viktigste Kraftwerk har oppnådd er at «sounden» deres på 70 og 80-tallet var revolusjonerende og det hadde en innvirkning på mange ulike musikere, og ikke bare innen elektronisk musikk. En legende som David Bowie var den første som innrømmet innflytelsen som Kraftwerk hadde på hans musikk. Så det er ikke bare ille det. Og jeg vil tro at som artister og musikere så må jo det være noe av det man ønsker å gjøre, altså å inspirere andre og få skryt av dem fordi du selv er så bra. Det er ikke så lett å få til det i en bransje som ikke er altfor vennlig hele tiden.

Kraftwerks arbeid motiverte og inspirerte andre også, og Afrika Bombaataa sin låt Planet Rock, som tok mye inspirasjon fra Kraftwerk blir sett på som en av de viktigste sangene når det kommer til hip hop, men også til elektro musikk. Så sjangeren og Kraftwerk selv har vært svært viktig i flere henseende og det er viktig å vite at folk tar inspirasjon fra hverandre og på tvers av stiler og sjangre. Og de tar sjanser, så ikke vær redd for å gjøre det samme, om du har veldig lyst til å prøve deg.

corporate-x