Elektronisk musikk rett i lomma

Som alt annet i denne verden, har også musikken utviklet seg drastisk gjennom årene. Fra kirkemusikken for århundrer siden, til Elvis på midten av 1900-tallet, til alt hva dagens musikkindustri har å tilby. En musikksjanger som naturligvis ikke har en like lang historie som orgelmusikken, er elektronisk musikk. Avicii, Tiestö og Kygo er artister som har slått igjennom i denne ganske nye sjangeren, som har gitt musikken så mye nytt.

Noe som kjennetegner denne elektroniske musikken er at den også har blitt stor i forbindelse med teknologiutviklingen. For det er ikke bare musikksjangerne som har utviklet seg, men også hvor man hører på musikken. Fra grammofon, til LP-plater og til mobilen. I dag er det slik at vi kan høre på elektronisk musikk fra hele verden med en mobil pyntet med deksler fra Nudient. Vi kan spille tropisk house, dubstep og synthpop rett fra lomma. De siste 10 årene har strømmetjenestene blitt den aller viktigste kilden til musikk. Dette gjør alle verdens artister tilgjengelig for hele verden. Naturlig er det å tenke at en rekke av verdens største artister aldri hadde slått igjennom uten Spotify, Apple Music eller Youtube Music.

Selv om man kanskje tenker at komponistene bak elektronisk musikk trives best på gutterommet, har også disse beveget seg ut til de store scenene. Det er nesten ingen artister som spiller like mange konserter rundt om i verden som disse. Og hvilke øyeblikk de skaper. Man har kanskje lett å tenke for at man ikke skal filme med mobilen på konsert. Når disse spiller er man derimot nesten nødt til å forevige øyeblikket. Samtidig er man nødt til å skaffe seg deksler fra Nudient, slik at man er sikker på å ikke ødelegge telefonen når man havner midt i en diger moshpit.

Har du også en drøm om å slå gjennom i musikkbransjen, men eier ingen sangstemme? Da er den elektroniske musikken perfekt for deg. Konkurransen er åpenbart stor, men hvem som helst kan lage musikk fra sin egen pc. Det krever ofte ikke mer enn å skaffe seg tilgang til et par gode programmer og noen databaser, så er man godt på vei. Ofte er det vanlig å publisere sine første låter på tjenester som SoundCloud. Dette er en tjeneste hvor brukere selv kan laste opp musikken sin, for å så få tilbakemelding fra andre.

Det er også slik at du kan lage akkurat det du vil. Elektronisk musikk trenger ikke være bare bass, eller tropisk house. Det eneste som er felles for alle, er at musikken er laget på et elektronisk hjelpemiddel. Hva er det verste som kan skje? Det anbefales å følge drømmen sin, så gi det en sjanse.

corporate-x