Publikum på EDM-konsert

Kygo hyller Avicii!

Innenfor kunstens verden skjer det noen ganger det som man kan kalle et paradigmeskifte. Det er et fancy ord for en endring som gjør at man oppfatter ting litt annerledes. En kunstner dukker opp fra ingensteds, og skaper noe som er annerledes, eller rett og slett bare bedre, og en helt ny gren vokser frem. Den unge svensken Aviici gjorde dette for EDM – Electronic Dance Music. Han skapte ikke sjangeren, men han populariserte den ved å lage musikk som slo an blant et mye bredere publikum. Vår norske helt Kygo er en av de som har gått offentlig ut og sagt at hans karriere aldri ville eksistert om det ikke hadde vært for inspirasjonen han fikk fra Aviici, og hvordan han «ryddet veien» for en ny generasjon av musikere.

Nærbilde av miksebord

EDM har preg av å være positiv som sjanger. Den er ikke skapt for dype refleksjoner eller uvanlig kreativitet, men for å få bevegelse i danseføttene og skape god stemning der den spilles. Aviici var en mester i å blande sjangre og samtidig skape varierte melodier som var ekstremt catchy: selv de som ikke var EDM-fans i utgangspunktet kunne både melodi og tekster og sang med enten det var på byen eller på trening. EDM er et trygt valg om du skal arrangere fest, og du blir klar for årets fest med https://www.partyking.co/. Gi naboene en advarsel, skru opp bassen på høyttalerne og finn en playlist med Aviicis beste hits på Spotify. Det blir garantert god stemning! Nå når temperaturen har kommet, hvorfor ikke ta med anlegget ut i parken, tenne grillen og legge på noe godt kjøtt, og nyte god elektronisk musikk i sommernatta? Det er på tide å riste av seg vinteren og nyte den vakre, grønne årstiden – det er liten tvil om at få setter pris på de varme månedene like mye som vi nordmenn gjør!

Verd å reflektere over

Hjemmestudio med mikrofon

Det som skulle vært en utelukkende positiv historie med unge Tim Bergling som fulgte sin lidenskap og fant suksess uten like, endte som de fleste vet tragisk. På et opphold i Oman, en populær feriedestinasjon i Midtøsten, ble Tim funnet død, og selv om det ikke har vært offisielt uttalt tyder mye på at han tok sitt eget liv. Under all suksessen var Aviici en skjør kunstnersjel, og alt for sent lært vi at oppmerksomheten, kjendiseriet og presset som kom av å på få år bli en av verdens største artister rett og slett var for mye for ham. Det som andre oppfattet som å leve ut drømmen, ble for ham et umenneskelig press, og en situasjon han aldri trivdes i. Hard festing og en intens arbeidsplan gjorde at helsen hans var svekket, og til slutt tålte ikke kroppen og sinnet mer. Det er verd å reflektere over presset vi legger på spesielt unge artister. Når du spør deg selv, hadde jeg virkelig ønsket det livet selv, ville svaret vært ja? Det er lett å misunne kjendiser, men livene deres er ikke nødvendigvis en evig syklus av lykke. La oss huske Aviici som en kunstner og en vakker sjel som satte sitt preg på verden.

corporate-x