Oppfattelsen av elektronisk musikk

Det er faktisk visse ulikheter når det kommer til områder hvor elektronisk musikk blir spilt. Det er forskjell på hvordan sjangeren oppfattes i USA og hvordan man tenker om det i Storbritannia, og Europa spesielt. I USA så bruker man ofte definisjonen electronica, og da spesielt som en overordnet definisjon å flere ulike stiler. I det inngår techno, downtempo og ambient, i tillegg til andre. Det har sannsynligvis mye å gjøre med at man ønsker å ha en klar definisjon på lyden. I disse dager bruker man faktisk electronic dance music (EDM) i stedet, siden den har utviklet seg gjennom årene.

Her i Europa, og spesielt i land som Storbritannia, Tyskland og Frankrike, så har man beholdt den tidligere definisjonen, og det handler ikke så mye om «dancemusic». Det er lavtempo elektronisk musikk, som jo egentlig er røttene til sjangeren. Det er ganske vanskelig å orientere seg i slike ting, spesielt siden land og kulturer har ulike tradisjoner og det kan gjøre det vanskelig å få en enkelt definisjon på hva noe er.

Men det er greit å vite de største forskjellene i det minste, når man har muligheten.

corporate-x