Elektronisk musikk og mote

Musikk og mote har alltid gått hånd i hånd, og i de siste årene har elektronisk musikk vært i vinden som aldri før. Det betyr også en litt annerledes motestil enn når rock var det heteste man kunne høre på – noe som spesielt hørte 70- og 80-tallet til.

Likevel er det slik at dagens unge, som hører på electronica, gjerne går for en vintage 90-talls-stil, noe som betyr at gamle klassikere som Levis 501 og sandaler som Birkenstock er tilbake. Det er kanskje mange som vil applaudere at dagens unge ikler seg såpass komfortable klær, mens de som vokste opp i dette tiåret synes kanskje det ikke er fullt så kult. Ikke fordi det ikke er fint, men fordi de har så mange minner fra barndommen som er sterkt tilknyttet akkurat denne stilen.

Festivalmote

Elektronisk musikk hører absolutt hjemme på festival, og de siste årene fylles festivalprogrammene med flere og flere slike artister. Noen rendyrker også sjangeren og spiller kun elektronisk musikk. Sommerøya er en slik festival, og må ikke forveksles med Øya-festivalen, selv om også den har flere slik artister på programmet.

Norske aviser skriver om festivalmote hvert eneste år, og sandaler er et must på årets festivaler. Ikke bare er de supertrendy, men de er også svært behagelig – og du får ikke vondt i føttene selv om du danser i timesvis. Noe de som hører på elektronisk musikk jo ofte gjør.

Man bør også tenke på tilbehør når man skal på festival, og en t-skjorte med favorittartisten er en solid klassiker som aldri går av moten. Man burde også ha gode hodetelefoner slik at man får hørt på musikk i pausene, eller på vei til eller fra festivalområdet.

Hva blir trendy fremover?

Så hva blir trendy med Kygo på øret i tiden fremover? Det er alltid vanskelig å spå slik trender, men én ting er sikkert: 90-talls-moten har kommet for å bli – i alle fall en stund til. Men overraskende nok er også hip hop-stilen populær blant ungdom som hører på elektronisk musikk, og da gjerne en stil som minner om Eminem og andre hvite rappere på 90-tallet. Det betyr litt for store joggedresser fra Fila, samt gullsmykker rundt halsen.

Bokstavsmykker er en annen 90-talls-trend som er populær akkurat nå, og her kan man vise sin forkjærlighet for en musiker – ved å bruke bokstavene til nettopp denne artisten.

Det er selvsagt lov å høre på elektronisk musikk uten å følge disse trendene, og elektronisk musikk er jo også mer enn Kygo og andre danselåt-spesialister. Alle bør kunne høre på hva slags musikk man vil, helt uten å bli satt i bås. Så nyt musikken, og kle deg slik du vil!