Pusse opp i musikkstudioet?

Mange musikere har sitt eget musikkstudio, eller deler studio med andre musikere. Det kan bli lange dager når man er i studio, og det er ikke uvanlig at studioet får flere tegn på slitasje etter hvert som tiden går. Da kan det hende at du må pusse opp studioet ditt, og her skal du få noen gode tips på veien.

Hvis du skal pusse opp, bør du sjekke ut byggmax hvor du finner alle materialene du trenger. Uansett om du trenger malerkoster eller et splitter nytt parkettgulv, så finner du det her. Det er lettvint å kunne handle alt man trenger på ett sted, og det sparer også mye tid. Du som musiker ønsker sikkert heller å bruke tiden foran miksebordet enn i butikken.

Hvis studioet ditt ikke er lydisolert fra før, bør du også vurdere å gjøre dette når du pusser opp. Et lydisolert studio gir mye bedre akustikk, men du slipper også unødvendig lyd fra gata – eller at naboene klager på at du spiller for høyt. Det betyr at du får mye mer frihet i studioet ditt, og et perfekt prosjekt når du likevel skal pusse opp.

Ditt første studio?

Kanskje du ikke skal pusse opp et gammelt studio, men sette i gang med ditt aller første musikkstudio. De fleste tipsene ovenfor gjelder også for deg, men det er noen ekstra elementer du bør tenke på før du setter i gang.

Du skal sikkerhet ha besøk i studioet ditt, om det er fra andre musikere, produsenter eller representanter fra plateselskapet. Da kan det lønne seg å investere i en sosial sone, samt et lite kjøkken slik at du kan by gjestene dine på en kopp kaffe eller noe annet og drikke.

Du bør også tenke på stilen på interiøret, og at dette representerer musikken din. Du som jobber med elektrisk musikk er kanskje glad i knæsje farger, men kanskje det er hvite vegger som skal til for at du får arbeidsro? Her finnes det ingen klar fasit, men dette er likevel noe du bør tenke over før du setter i gang med oppussingen.

corporate-x