Hvordan påvirker EDM?

Elektronisk musikk, som gjerne forkortes til EDM, er på vei til å bli den mest populære musikksjangeren hos barn og unge nå til dags. Musikken får oss til å danse og får oss i topp stemning. Musikken er tross alt laget for nettopp det å få oss ut på gulvet og danse. I motsetning til akustisk musikk, som er «unplugged», er elektronisk musikk laget ved hjelp av data, synthesizere og Dj. Musikken er populær.

Artister som Avicii, Kygo, David Guetta og Swedish House Mafia er blant de mest populære artistgruppene innen EDM. EDM-musikk blir også produsert hjemmefra, og mange med elektronisk musikkutstyr kan gjøre suksess hvis de er interessert i EDM.

EDM påvirker gjennom radio og digitale mediekanaler som Spotify eller Youtube. Artister som for eksempel Kygo startet sin karrière hjemme på gutterommet ved hjelp av musikkteknologisk utstyr og komponerte sanger, som etter hvert ble lansert, og han har gjort stor suksess. EDM-musikk kan også være abstrakt musikk uten vokalist; et elektronisk lydbilde. EDM-artister samarbeider gjerne med hverandre og lager remixer, dette er populært.

EDM-musikk er dansbar musikk, og russ og andre party-mennesker benytter seg av denne sjangeren. Man ser også at når EDM artister opptrer live, så er scenebildet kanskje karakterisert og man skjuler sin identitet. Et eksempel på dette er norske Alan Walker som gjemmer seg bak en maske når han opptrer live, kanskje for å fremheve musikken? Han har også kanskje med seg en vokalist som ikke skjuler seg. Det er også mulig å forvrenge stemmer i EDM-musikk, slik at de høres karakteristiske ut.

Når man hører EDM-musikk reagerer kroppen fysisk fordi det er så sterke rytmer. Sjangeren er oppbygd av breakdown, oppbygging og drop. I de ulike fasene reagerer kroppen ulikt, men den reagerer på samme måte uansett hva man gjør. Musikken gir energi og er oppløftende. EDM-musikk har tidligere vært forbundet med narkotika og raveparty. Ønsker du å spille av EDM-musikk på din telefon kan du her finne teknikkdeler til din mobiltelefon.

Bruk av EDM-musikk

EDM kan brukes til fest og har høy partyfaktor. Musikken spilles gjerne på høyt volum, og EDM-festivaler er populære. EDM brukes også som treningsmusikk på treningsstudio, der målet er å få opp tempoet og få folk i stemning, for eksempel ved Zumba. EDM-musikk brukes også i dans og sceneshow. Julie Bergan er en norsk artist. Hun startet som popartist, senere har hun gått over til EDM-sjangeren og samarbeider med ulike artister om remix og EDM. Hun er flink til å bruke dans i sin musikk og holder høyt tempo når hun opptrer live. Dette viser at EDM-sjangeren er en sjanger hvor det er rom for en personlig vri på musikken, og man kan by på seg selv.