Panda Dub

Dubstep er en godt kjent kategori innenfor elektronisk musikk, men av en eller annen grunn ble sjangeren veldig kortvarig. Artisten bak den anonyme personligheten og masken har spilt over 400 show, og har gitt ut over 7 album helt gratis og tilgjengelig på Internet for alle. Panda Dub er en unik artist, ikke bare innenfor dubstep, men også innenfor alle type musikk som kan kalles elektronisk. I motsetning til DJ Tiesto og Nicolas Jaar for å nevne noen, har Panda Dub helt fra begynnelsen alltid gitt ut materiale helt gratis og de tar ikke betalt for videoer og låter som blir nedlastet.

Panda Dub er en musiker fra den franske byen Lyon, og begynte karrieren sin i 2007. Som så mange artister i den sjangeren og formet på samme tid, er Internet en stor del av karrieren og grunnlaget for berømmelsen. Panda Dubs første album ble gitt ut på Internet helt gratis i 2007, og hadde tittelen Born 2 Dub. To år senere, i 2009, kom albumet Bamboo Roots. De fleste plateselskapene i alle sjangre av musikk er ganske standardiserte, men i den nye sjangeren av elektronisk musikk som både ble skapt og sluppet på Internet, er det virkelig ikke overraskende at dubstep ofte blir utgitt i plateselskaper som bare eksisterer på nett.

I mars 2017 slapp Panda Dub enda et album med den velvalgte tittelen Shape and Shadows, og som alle de andre foregående albumene var dette også helt gratis og tilgjengelig for nedlasting på diverse plattformer. Dette ble det som til i dag blir ansett som Panda Dubs største hit, både i hans hjemland Frankrike, og i utlandet. Artister innenfor typer musikk som ikke er like lett å gjøre kommersielle, men som i stede er stolte over anonymitet og mystikk, sliter naturligvis mer enn andre med finansiering.

I Panda Dubs hjemland er electronicamiljøet veldig stort, og i alle regioner i Frankrike finner man festivaler og konserter relatert til dubstep og psykedelisk elektronika. Fansen av denne musikken kler seg gjerne i militærstøvler, har tatoveringer og liker klær som er både varme og moteriktige, som parajumper på vinteren, for å nevne noe.

Plateselskapet Original Dub Gathering lanserte, igjen helt gratis, singelen med navnet Subcontraire, og kort etter lanseringen hadde sangen blitt nedlastet over 20 000 ganger. I 20011, da Panda Dub var ferdig med produksjonen med navnet Antilogy. Antilogy er fremdeles den eneste sangen Panda Dub har gitt ut på formatet EP. Etter to år med turnering verden rundt og gjentakende spilling av gamle hits, slapp endelig den franske artisten albumet «The Lost Ship» i april 2015. Panda Dub gjør ikke alt alene, for artisten er et geni når det kommer til å velge gode artister å samarbeide meg. Panda Dub har samarbeidet med artistene de beste europeiske artistene innenfor dub, techno og electronica.