Bølgen av elektronisk musikk

Er det en sjanger innen musikk som virkelig har blitt populær over årene, så er det elektronisk musikk. Egentlig startet denne musikksjangeren ganske så utradisjonelt med en idé om at musikken virkelig skulle være annerledes. I mange år ble de som fulgte denne sjangeren sett ned på som «merkelige» mennesker. Den dag i dag er vi derimot desperate etter å se våre favorittartister.

Enten vi finansierer en konsert via forbrukslån fra centum eller reiser over hele landet for å se våre stjerner, så er elektronisk musikk ufattelig viktig for oss. Kjente og kjære Kygo, avdøde Avicii, legenden Tiësto og mange, mange flere spiller opp til fest i Norge. Kanskje drar vi til og med til festivaler i utlandet for å lytte til våre helter. Men hvor kom disse artistene egentlig fra?

Selve musikken i seg selv er i grunn ikke så veldig forskjellig fra den klassiske musikken som startet opp moderne musikk. Det er bare med et annerledes uttrykk. Dessuten baserer ofte elektronisk musikk seg på såkalte remixer, der alt fra de klassiske pianostykkene til nåtidens Hip Hop blir mikset og trikset med. Selv den storartede komponisten Kygo har valgt å remixe mange sanger opp i gjennom årene.

Allikevel er det ikke alle som vil være enige i at Kygo er en storartet artist. Det er nemlig sånn at den elektroniske musikken blir laget gjennom en PC – den blir altså ikke tatt opp i et studio av folk som spiller live. Dermed har det vært en god del blest rundt hvorvidt denne musikken virkelig krever like mye talent. For tross det faktum at Kygo er en strålende pianist, så kommer ikke folk vekk fra det faktum at hans musikk produseres på en PC hva gjelder sluttresultatet.

Det er heller slitsomt å være en fan av elektronisk musikk i dag, da artistene sjeldent blir verdsatt utenfor sin egen fangruppe. Den eldre generasjonen sier ofte at det ikke er musikk engang. Allikevel fortsetter bølgen som aldri før, og det kan nesten minne litt om den gang hippiene forelsket seg i Beatles med flere. Den gangen var det en idé om at musikken brakte frihet, og tilfelle er nok ikke så annerledes den dag i dag.

Midt oppi det hele står mange andre musikkstiler og bare beundrer elektronisk musikk. Den mengden følgere, antall konserter, og ikke minst låter på toppen av hitlistene som elektronisk musikk har hatt, er rett og slett helt umulig å måle seg med. Det er faktisk en helt fantastisk musikkstil, og det er nok mange flere som vil forelske seg i denne i årene fremover.

Dersom du har vært med siden starten, da elektronisk musikk var noe merkelig, så fortjener du en klapp på skuldra – takk for at du hadde troa!